Sales Engineer – IJmuiden

Introductie

Heb jij inhoudelijke kennis van Datacenters en affiniteit met Energievoorziening?

Organisatie

Dit bedrijf is een gevestigde naam in levering van, service en onderhoud op noodstroomvoorzieningen, energiecentrales in diesel en zonne-energie. Het bedrijf staat bekend om zijn turn-key power plants en noodstroomoplossingen en opereert nationaal en internationaal met 6500 geleverde sets in meer dan 50 landen. De klantenportefeuille bestaat onder meer uit datacenters, luchthavens, overheden, installateurs, banken, industriële, maritieme, offshore bedrijven en energiemaatschappijen.

Functie

Als Sales Engineer ben jij verantwoordelijk voor de technische- en commerciële ondersteuning van het Datacenter Sales Team. Jij geeft met name technische invulling aan de klantvraag en bent actief bezig om in een beginstadium de klantvraag technisch te doorgronden en samen met andere afdelingen een passende, commerciële oplossing te vinden.

Jouw dagen zijn divers. Je woont klantgesprekken bij, je achterhaalt de klantvraag en zorgt er samen met de accountmanagers voor dat de offerte daarop aansluit. Je schakelt met onze interne engineering afdeling om de technische inhoud te controleren en wanneer de deal binnen is, zorg je dat alle afdelingen de voor hun relevante informatie hebben. De overdracht loopt zo vlekkeloos als mogelijk. Daarnaast ben je bezig met de Datacenter Markt en staan je oren en ogen altijd open voor nieuwe business. Jouw focus ligt bij het vertegenwoordigen van de Datacenter Commercie binnen het bedrijf en je bent een verbindende factor tussen de afdelingen. In een notendop:

 • Behoefte van de klant helpen in kaart brengen en vertalen naar de technische mogelijkheden;
 • Het sparren en schakelen met Engineering, Projectmanagent, Inkoop, Accountmanagers en toeleveranciers;
 • Het opstellen van specificaties en de daarbij horende calculaties en het opstellen van offertes;
 • Het volgen van ontwikkelingen en innovaties binnen de Datacenter markt.

Functie-eisen

Je bent enthousiast, nieuwsgierig en hebt een overwegend technische mindset. Je bent nauwkeurig en snapt dat het belangrijk is het ERP/CRM-systeem op de juiste manier te vullen en te gebruiken. Je voelt je comfortabel in het Nederlands en in het Engels en bent commercieel ingesteld om telefonisch contact met klanten te hebben. Jij hoeft niet zo nodig elke dag op pad, maar vind het wel leuk af en toe samen met één van de accountmanagers klanten of projectlocaties te bezoeken. Verder ben je in staat om snel te schakelen tussen diverse vraagstukken en stress bestendig genoeg om met deadlines te werken.

Jij hebt in elk geval

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Enige relevante werkervaring in een B2B omgeving, bijvoorbeeld als Sales engineer of Proposal engineer;
 • Affiniteit met de energiemarkt.

Aanbod

Als Sales Engineer vind je een afwisselende en uitdagende baan bij een snelgroeiend bedrijf, nationaal en internationaal georiënteerd en met een goede, betrouwbare naam in de markt. Je komt te werken in een commercieel team met 12 gedreven collega’s waarvan je alles kan leren op het gebied van stroomzekerheid van Datacenters alsmede Kritieke Infrastructuur.

 • Een baan voor 32 tot 38 uur in de week;
 • Salaris tussen de €3.400 en €5.000 bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 30 verlofdagen;
 • Pensioenregeling;
 • Een telefoon en laptop;
 • Genoeg opleidingsmogelijkheden: we maken een expert van je!


Sollicitatie

Is deze functie echt iets voor jou? Klik dan op de button solliciteren en laat jouw gegevens achter in een paar korte stappen. Heb je meer informatie nodig over deze vacature dan kun je ons telefonisch benaderen op (0)85-06 45 419 of een e-mail sturen naar info@maseto.nl. Tot snel!