Tender Specialist – Zeewolde

Introductie

Als Tendering Specialist speel je een sleutelrol in het business development en sales proces. 

Organisatie

Een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige lasapparatuur en -diensten voor de industrie. Met een sterke focus op kwaliteit,veiligheid en innovatie, biedt het bedrijf op maat gemaakte oplossingen voor het verbinden van pijpleidingen over de hele wereld. Het bedrijf staat bekend om zijn betrouwbaarheid, expertise en klantgerichtheid, waardoor het een betrouwbare partner is voor projecten van elke omvang en complexiteit. 

Functie

Als Tendering Specialist speel je een sleutelrol in het  business development en sales proces. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden van uitgebreide voorstellen en biedingen voor potentiële projecten, waarbij je zorgt voor nauwkeurigheid, concurrentievermogen en afstemming met de eisen van de klant. Met jouw technische expertise in fabricage, constructietechniek en pijpleidingbouw begrijp je de complexiteit en eisen van projecten, waardoor je overtuigende voorstellen kunt maken die nieuwe zakelijke kansen veiligstellen. Belangrijkste verantwoordelijkheden Als Tendering Specialist voer je een grondige analyse uit van projectspecificaties, blauwdrukken en klanteisen voor fabricage- en pijpleidingprojecten. Je ontwikkelt begrip van fabricage-engineeringprincipes en pijpleidingbouwmethoden om projecthaalbaarheid te beoordelen en potentiële uitdagingen te identificeren. Daarnaast bereid je gedetailleerde voorstellen, biedingen en tenderdocumenten voor die duidelijk de projectomvang, kostenschattingen, tijdslijnen en technische oplossingen uiteenzetten. Samen met het salesteam zorg je voor nauwkeurige kostenschattingen en prijsstrategieën, terwijl je concurrentievermogen op de markt behoudt. Je onderhoudt een goed georganiseerd repository van projectdocumenten, specificaties en tekeningen om voorstelontwikkeling te vergemakkelijken en communiceert met klanten om projecteisen te verduidelijken en technische vragen te beantwoorden. 

Functie-eisen

Om in aanmerking te komen voor deze rol, dien je een kwalificatie te hebben in lassen of constructie, of relevante ervaring in voorstellen in een soortgelijke rol. Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring met het voorbereiden van verkoopoffertes en voorstellen voor constructie- en pijpleidingprojecten en hebt kennis van bouwprocessen en pijpleidingbouw. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden, kun je goed onder druk werken en deadlines halen, heb je analytische en probleemoplossende vaardigheden en kennis van Microsoft Office, zoals Word en Excel. Kennis van SAP is een pluspunt en je hebt een passie voor commerciële activiteiten en bent klantgericht.

Sollicitatie

Is deze functie echt iets voor jou? Klik dan op de button solliciteren en laat jouw gegevens achter in een paar korte stappen. Heb je meer informatie nodig over deze vacature dan kun je ons telefonisch benaderen op (0)85-06 45 419 of een e-mail sturen naar info@maseto.nl. Tot snel!